Podijelite na društvenim mrežama

FB TW YT PN
U

Vegasu je ostalo malo ljudi koji nisu znali za zloglasnu braću Laylan, zbog čega je stalno brinuo kada je u pitanju prekrasno dijete koje je držao u naručju svaki dan. 'Nathan je blistao gurnuvši komad tosta s puterom prema Jaredu kada je ušao u kuhinju. Znala je da je njen glavni plan za bijeg bio nemoguća misija od okeanskih jedanaest, ali iskreno, nije bila voljna dopustiti Jaredu da prokomentariše njenu sposobnost da pobjegne iz zatvora u koji ju je ON strpao. Pokušaj da se poveže s Nathanom bio je dovoljno težak u prvih nekoliko mjeseci otkako je Nina otišla, a kamoli prisjećanje na hranjenje, promjenu pelena i raspored spavanja.

Jared je morao priznati da su posljednjih nekoliko godina bile teške, ali bile bi gotovo nemoguće bez Mary. Nije se čak ni uznemirila kada je Nathan jednog dana rekao Jaredu da Mary misli 'njegov tata je zaista jako zgodan'. Jared je tupo zurio u njih, potpuno isključen iz razgovora koji su navodno vodili dok je razmišljao o svom malom zarobljeniku zaključanom niz hodnik."Ne?"Jared se uhvatio za odgovor, osjećajući da Mary vrlo dobro zna da je samo nagađao njegov odgovor. Pitao se šta joj je Nathan rekao o jutarnjim događajima i koliko je lako mogao to objasniti slijeganjem ramena i odgovorom "nije ništa"?Jared je obrisao nekoliko grdica s Nathanove majice na pod. Zar Trejsi nikada nije ništa razmislila pre nego što je krenula sa pametnom idejom?Šta kažete na to da dozvolite djevojci da zgrabi nekoliko odjeće prije nego što je uvuče svoje dupe u svoj terenac i baci je u Jaredove ruke narednih nekoliko dana?Dovraga, kako izgleda, čak nije ponijela ni jaknu da obuče preko svog relativno tankog gornjeg dijela, a on čak nije bio siguran ni da li je nosila čarape ispod snickersa, iako je bila sredina novembra."Jarede... U jednom trenutku ujutro učinilo joj se da je čula ženski glas kako vozi niz hodnik i zove Nathana, ali ideja da se ponovo pomiješa s klincem i da ga više užasava izazvala je strah u njenoj duši. Ne dadilja sa punim radnim vremenom koja čeka da se Nina vrati, ne tip koji se zaglavio sa bebom u nadi da će neko shvatiti grešku i osloboditi ga odgovornosti da bude roditelj, već pravi tata.
Samo želim da objasnim zašto je ovo poglavlje tako kratko. Jared ju je posmatrao iz njenog položaja na prozoru, iako se nije okrenula prema njemu, mogao je zamisliti napetost koja joj je preplavila lice kada je uhvaćena u činu vandalskog uništavanja njegove imovine.

'Pa očito nisam bio svjesni da su dvije hiljade dolara.'Nicki je oštro odgovorila. Jared je zauzeo stolicu pored svog sina oko njihovog velikog kuhinjskog stola.Šolja svježe kafe bila je stavljena na sredinu stola negdje nakon njegovog dolaska i iako ga Mary nije pogledala od trenutka kada je ušao, Jared je instinktivno znao da mu je ubacila još jednu kašiku kofeina u piće da mu da dodatni udarac za dan pred nama. Bio je zavisnik senegalske stranice za upoznavanje.

tata je pojeo moju zvijezdu!'Nathan je zacvilio od smijeha trpajući ono što mu je ostalo u ustima prije nego što je Jared uspio uzeti još jedan zalogaj.'I zato sam ti napravio novu.'Mary se nasmiješila koristeći svježe opranu kašiku kako bi skrenula Nathanovu pažnju na vrući komad tosta na njegovom tanjiru. Ideja da je Jared fizički povrijedi podstakla je novu odlučnost u njenim mišićima;nije bilo ništa drugo za to. Vraćajući se na svoje nemilosrdne dane, prisjetio se da je morao držati mnoge ljude pod istim krovom u bilo kojem trenutku, narkomani, prostitutke, ubistva i kockari, svi su morali platiti svoje dugove Ricku Laylanu, a jednom davno to je bilo Jaredovo posao da ga vidim plaćenog. Ali kada se Nathan smjestio u Jaredovo krilo, njegov um se brzo vratio na temu.'Pa mogu li vidjeti njenog tatu... Meri se nikada nije ni izbliza zagrejala kada su razgovarali, nikada nije povisila ton ili se svađala čak ni kada joj je Jared prekinuo sate nakon prvih nekoliko meseci, dana kada je shvatio da želi da bude više ruku sa Nathanom.

Braća Laylan nisu se izvinjavali za svoje postupke, a svakako ne onima koji su im dugovali novac.'U redu', Nathan je odmah zasjao umiren Jaredovom ponudom izvinjenja od obojice, na taj način mogao je reći da mu je žao, a da zapravo ne mora sam to dati. Prema njegovim saznanjima, nije mogla misliti ništa drugačije o danu. Ipak, nešto na njoj jutros je vrištalo od ozlojeđenosti, blagi trzaj njene vilice govorio je nešto o njenim mislima. Ako ubica koji mu prijeti za dvije hiljade nije poljuljao njegovu sposobnost da se nosi sa situacijom, onda bi ovu sitnu ženu s pogrešne strane Las Vegasa bilo lako držati pod palcem tri dana. Usne su joj se lagano istanjile dok se oslanjala na pete da uzme tanjir koji je stavila pred njega.
Tiho se ispričavajući Mary što ih je zaboravio uhvatiti u ruku i odložiti u kantu. Ovo je sjajna priča u nastajanju.

Senegalske stranice za upoznavanje

TOP